Receptbank
Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.
Ostkaka med squash och plommonkompott
Jag har länge velat prova att göra en ostkaka med squash i, och nu äntligen blev det av. Squashen skalas, tärnas och förvälls, och sen mosas fruktköttet lätt med en visp. Detta tillsammans med den hackade mandeln gör att den får konsistensen av en vanlig ostkaka, men...
Plockmat med tomater
Åh, vad hösten är underbar! Svalare luft, fantastiska färger - och fantastiska råvaror! Hemma fullkomligt dignar träden av plommon, päron och äpplen. Vi syltar och konserverar allt vad vi hinner, och den stora lådan med glasburkar som jag samlat på mig under året töms...
Glassutflykt till Mäjen
En solig dag i somras styrde vi kosan ut till Håle i Grästorps kommun. Där finns nämligen Märit, alias Mäjen, som gör helt ljuvlig glass! Hon, och hennes familj, är några av alla dem som tror på närproducerade varor av hög kvalitet och som satsar därefter. När vi var...
Mynta-kavalkad
Kära vänner! Nu var det bra längesedan vi bjöd på något, men som det gamla ordspråket säger, så kan en ju aldrig vänta för länge på något gott. Idag bjuder vi på ett gäng rätter med en gemensam nämnare: mynta. Min mamma följde inte rådet att gräva ner myntan i en...
Vegansk shepherd’s pie
Igår var sista dagen att tävla om ett presentkort från Personlig Almanacka, och idag kan vi avslöja att vinnaren är J.D! Grattis till dig, mail kommer snarast! Ni andra går såklart inte lottlösa, er bjuder vi på ett recept på vegansk shepherd's pie med...
Avantkakan
Tidningen Avant (en sjukt bra nättidning, för er som inte känner till den) har mattema det här numret, och passande nog så blev Amanda intervjuad av dem. I samband med detta bestämdes även att Våra Oköttsliga Lustar skulle ta fram en bakelse eller kaka åt Avant, något...
Tävling!
Enligt många tidningar och väderrapporter är våren tydligen inställd. Lite tråkigt, kan man tycka. Vill man ha bevis för att det faktiskt finns andra månader än de med minusgrader så behövs det ju en almanacka. Almanackan på bilden har vi gjort själva med hjälp av...
Pizza med rödbeta och karamelliserad lök
Våren smyger sig på, drar sig tillbaka igen men lämnar en längtan efter värme och framför allt fina, färska grönsaker och örter! Pizza från pizzeria är en sak, och hemmagjord är en helt annan - som ni kanske vet. Och jag gillar att ha det så. Bakar en pizza hemma blir...
toscapäron
Nu har det blivit dags för en klassiker, nämligen toscapäron. Vi gör våra toscapäron på redan tillagade päron, alltså inlagda (från burk) eller inkokta. Våra egna inkokta päron kan ni hitta här, och de går utmärkt att frysa. Det var av den anledningen det blev...
vegansk choklad- och citronkaka
Vi brukar bestämma tillsammans vad vi ska laga och fota, Eveline och jag. Oftast kollar jag först vad som är i säsong, och sen diskuterar vi mat som vi vill fota/laga/äta via mail. Citrusfrukterna är ju fortfarande fina - om än importerade. Först hade jag tänkt att...