Nu har det blivit dags för en klassiker, nämligen toscapäron.

Vi gör våra toscapäron på redan tillagade päron, alltså inlagda (från burk) eller inkokta. Våra egna inkokta päron kan ni hitta här, och de går utmärkt att frysa. Det var av den anledningen det blev toscapäron, vi hittade några inkokta, infrusna päron som låg i en burk i frysen och skämdes.

Allt man behöver göra är alltså att koka ihop en knäckig toscasmet att täcka päronen med. Och det är ju enkelt! Vi gör som vanligt, och tar lite av varje av det goda som ligger i skafferiet. Testa med nötter, sirap, frön, gryn och kryddor; ja, ni vet, allt som är gott.

För våra päron så tog vi ungefär 50 gram margarin eller smör, 1 dl sirap, 1 1/2 dl socker, 1 1/2 dl havregryn, några matskedar gräddprodukt och en dryg deciliter hackad mandel. Vi hoppade över kryddorna eftersom päronen vi använde var ingefärsinkokta.
Smörj en form, dela ungefär tre päron i olika stora bitar och lägg i formen. Koka ihop toscasmeten och häll över päronen. Grädda i 225 grader varm ugn tills toscatäcket fått fin färg.

Servera med glass, såklart!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!