Glutenfritt kanelknäckebröd

dec 19, 2018 | advent, vegetariskt | 0 Kommentarer

Det här fröknäckebrödet bakar vi i princip hela året, det är enkelt att göra och fantastiskt med en god ost på. Till vintern är det gott att krydda det med kanel och servera det till exempelvis glögg och grönmögelost!

Ingredienser:

1 dl solrosfrön

1/2 dl linfrön

1/2 dl sesamfrön

2 dl majsmjöl

1 tsk salt

2 tsk malen kanel

1/2 dl rapsolja

2 dl kokhett vatten

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner olja och kokhett vatten och rör till en jämn deg. Tryck eller kavla ut degen på en plåt mellan två bakplåtspapper. Dra loss det översta bakplåtspappret och grädda sedan knäckebrödet i 150 grader i 60 minuter. Låt knäckebrödet svalna och bryt det i bitar. Förvara i lufttät burk.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!