Om oss

Våra oköttsliga lustar drivs av Eveline Johnsson och Amanda Hellberg. Vi lagar rejäl, vegetarisk och säsongsbaserad mat ute på den västgötska landsbygden, där de gamla ladugårdarna står, lite lutande, kant i kant med oändliga åkrar. I mesta möjliga mån använder vi oss av svenska råvaror och vurmar särskilt för alla fantastiska rotsaker. Materialet är bildorienterat, vår rekvisita är inhandlad på loppis eller lånad av
vänner och bekanta, och vår studio är väldigt ofta en blekt ladugårdsvägg eller en gammal, vacker dörr. Vi tar fram recept- och bildmaterial efter önskemål till tidningar, kampanjer eller webbsidor, och producerar även matlagningsfilmer. Till våra samarbets-partners hör bland andra Wästerbottensost, Samsung, Hälsans kök, Kit.se, Allers, Vegourmet och Vego-magasinet.
Pressbild av Amanda Hellberg och Eveline Johnsson för Våra oköttsliga lustar

Amanda Hellberg är en matkreatör som huserar på västgötaslätten. Där när hon ett stort miljöintresse som kombineras och integreras i matlagningen. Hon har kultur- och kommunikationsstudier i bagaget samt en förkärlek för det skrivna ordet.

Eveline Johnsson är frilansfotograf, baserad i Stockholm. Där gick hon Fotoskolan Stockholm mellan 2008-2010. Förutom mat så fotograferar hon porträtt och samarbetar med Hanna Richter i fotografduon Vandal. Hon är dessutom med och driver tapetföretaget Tigron & Floyd AB, där hon designar fotografiska tapeter.

Pin It on Pinterest