Vi brukar bestämma tillsammans vad vi ska laga och fota, Eveline och jag. Oftast kollar jag först vad som är i säsong, och sen diskuterar vi mat som vi vill fota/laga/äta via mail. Citrusfrukterna är ju fortfarande fina – om än importerade. Först hade jag tänkt att göra en klassisk paj med citronkräm och maräng ovanpå, men det blir ju inte så veganskt.

Vi fastnade istället för kombinationen choklad och citron, och pajskalet förvandlades hux flux till en kladdkaka. Citronkrämen, som vanligtvis innehåller ägg, fick lite extra maizena och margarin i sig, och blev ett mellanting mellan lemoncurd och glasyr.

Vi tänker oss kakorna till ett afternoon tea party.

Här kommer receptet på dagens kaka:
Kladdkakan hittar ni här.

Citronkräm
1 dl citronsaft
1,5 dl socker
25 gram margarin
skal från 1 citron (helst ekologisk)

1/2 dl vatten
3 msk maizena
ytterligare 1 msk margarin

Koka ihop citronsaft, socker, 25 gram margarin och citronskal. Koka och rör tills sockret har löst sig, sila sedan bort citronskalen. Rör ihop maizenan med vatten och tillsätt. Låt koka tills det tjocknat till en kräm. Ta av från plattan och rör i en matsked margarin. Bred omgående på den något avsvalnade chokladkakan. Strö över florsocker.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!