Receptbank
Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.
Förbeställ boken och få en Bee’s Wrap
Hej allihopa! Kommer ni ihåg att vi gjort en kokbok? Om att ta tillvara på mat och inte slänga några rester? Snart är den här! Nu har vi fixat en sjukt bra deal till de första femtio som förbeställer boken vi bloggen: De får nämligen en Sandwich Bee's Wrap på köpet!...
Påsk, pizza och en lömsk katt
Hej och glad påsk på er! Tack för alla fina ord och allt pepp kring vår första kokbok, det värmer verkligen! Nu har ju boken tyvärr blivit lite försenad från tryckeriet, och väntas i butik först i slutet av april, men ni vet väl att den som väntar på nåt gott.. ja....
Våfflor på rester
Våffeldagen och vår bok till ära så har vi gjort tre olika sorters våfflor - på tre olika sorters matrester! Första varianten är en våffla med gröna ärtor och mynta i. De är fria från mjölk och gluten! Vansinnigt goda med sallad på till exempel polkabetor, kapris och...
Vi har gjort en kokbok!
När vi bestämde oss för att samarbeta som en mat-duo, så var tanken ursprungligen att vi skulle göra en kokbok. Vi startade bloggen för att komma igång och för att få kontakt med andra intresserade. Och tur var väl det! Via bloggandet har vi lärt oss massor,...
Rårakor med rotsaker
Hej hopp i vårvädret! Eftersom det inte går att äta krokusar eller snödroppar - det blir inte vidare matigt i vilket fall - och inget annat växer ännu, så får vi ju ta tillvara på det som lagrats under vintern. Vi tänker givetvis på rotsaker. En väldigt god, enkel och...
Enkla wraps
Varm mat på tallrik i all ära, smörgåsar är ju väldigt, väldigt gott! Den här gången var vi lite mer avancerade än vanligt, och bakade eget tortillabröd som vi fyllde med hommous, ärtskott, rivna morötter och picklad rödlök. Picklad rödlök testade vi för första...
Kåldolmar
Något Eveline och jag har pratat om att göra cirka hur länge som helst är kåldolmar. Men det har liksom aldrig blivit av. Vet inte riktigt varför, men det har känts jobbigare och mer omständigt att göra än andra maträtter. Men nu har vi äntligen tagit oss i kragen!...
Ny matfotokurs!
Här kommer lite reklam för vår matfotokurs som vi arrangerar tillsammans med studieförbundet Vuxenskulan i Stockholm! Kursen kommer att gå av stapeln den 14-15 mars, det är alltså två heldagar, och vi kommer att ägna oss åt det vi gillar bäst - nämligen att fota mat!...
Pavlova med hallon och citrongrädde
Den här pavlovan har egentligen legat på en hårddisk och väntat sedan i somras, då vi lagade den. Idag kändes som den rätta dagen att ta fram den och förhoppningsvis glädja några läsare med, då resten av världen går i femtio nyanser av brunt. Den pudriga snön har gett...
Laksa
När vi gick här och huttrade i snöslasket - en minusgrad är den värsta minusgraden - så kom vi att tänka på varma, goda soppor. Vi kom även att tänka på att vår kompis Hanna pratat om en extra god soppa med nudlar och massa kryddor i. Några varv på google och en...