När vi bestämde oss för att samarbeta som en mat-duo, så var tanken ursprungligen att vi skulle göra en kokbok. Vi startade bloggen för att komma igång och för att få kontakt med andra intresserade. Och tur var väl det! Via bloggandet har vi lärt oss massor, inspirerats, kommunicerat, gjort misstag och utvecklats enormt. Nu vet vi vad vi gillar, vad vi vill och vad vi står för.

Och nu, ganska exakt fyra år senare, kan vi stolt presentera vår första kokbok! Under hela hösten har vi och Kakao förlag jobbat som galningar för att färdigställa det här lilla mästerverket, som kommer ut i butik precis efter påsk.

EDIT: Boken har tyvärr blivit lite sen från tryckeriet, och väntas nu i butik i slutet av april.

Ni vet ju att vi försöker vara så klimatsmarta vi bara kan när vi lagar mat, och den här boken är ett led i det arbetet. I Sverige slänger vi nämligen närmare 28 kilo ätbar mat per person och år, vilket ju är helt sjukt mycket! Vi har helt enkelt gjort en kokbok som är till för de där allra vanligaste resterna som blir över. Till exempel en kokt potatis. Eller kanske lite kokt ris. Eller några ensamma, lite ledsna grönsaker som en tror inte räcker till något.

Här har vi till exempel gjort små underbara plättar på kokt ris och kokosmjölk. Helt sjukt goda, och så kommer den lilla mängden ris som kanske blev över efter middagen till användning.

Alla recept i boken är givetvis vegetariska, och vi ska såklart bjuda på ett smakprov eller två alldeles snart! Tills vidare kan ni, liksom vi, längta och längta – och kanske förbeställa ett ex?

 

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!