Receptbank
Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.
Säsongens länktips
Havregrynsgröt är det självklara morgonmålet för mig, speciellt under vinterhalvåret då det känns extra gott att börja dagen med något varmt i magen. Väldigt gott med havremjölk till, testa det om ni inte redan är frälsta! Idag tänkte vi dock inte ge er receptet på...
Mat mellan två skivor bröd
Hoppas att 2012 har börjat lika bra för er som det har för oss. Vi känner oss laddade och har grejor på gång, mer info kommer snart (förhoppningsvis!!). Läste i en tidning att människan är besatt av övergångsritualer, och att det är därför som ett nytt år ofta kantas...
Nyårsmeny pt. II
I sista stund är vi tillbaka med fortsättningen på nyårsmenyn - håll till godo! Salladen till middagen blir enkel: blandade gröna blad med valnötter, rädisor och en stark vinaigrette. Dra gärna ett tag med salt- och pepparkvarnen över innan servering. Pirogerna är...
Meny till nyår
Hej alla, hoppas ni har haft en fin jul! Idag bjuder vi på en meny som kanske skulle passa till nyår eller till något annat vardagsdagskalas; en meny med rödbetsbiffar med getostcrème och honungsrostade rotsaker. Om någon dag kommer dessutom fortsättningen med piroger...
En ännu godare jul
Mer julmat på bloggen! Idag, dan före dan före dopparedan, bjuder vi på julig tofu i ugn. Tofu har jag länge tyckt varit lite krånglig att laga eftersom jag aldrig lyckats få det gott, helt enkelt. Men nu har jag lärt mig! Hemligheten ligger i en rejäl stekyta. Det...
****bullar?
Hej på er! Hur går det i julstöket? Idag har jag fixat julgodis hela dagen på jobbet, så alla har varit extra snälla mot mig. Givetvis har jag varit snäll tillbaka och frikostigt delat med mig av skeva kanter och trasiga karamellbitar. Våra Oköttsliga Lustar...
Sojapaté
Det var länge sedan jag längtade så mycket till julen som jag gör i år! Jag vill ha gröt, julmust, saffran, pysselkvällar, julkort, presenter och sojapaté! Sojapatén är liksom huvudakten på mitt julbord, den äter jag verkligen hela julen. Det går hur bra som helst,...
Pepparkaksmuffins pt II
För ganska så längesedan så skrev och skröt vi om vilka goda, veganska, pepparkaksmuffins vi bakat, men vi gav er aldrig receptet. Vi har fått frågor om det, och nu när vi i givmildhetens juletid rannsakar oss själva inser vi förstås att vi borde skrivit med det....
Till marmeladen
Det gjordes ju en hel del marmelad här på bloggen för inte så länge sedan, både på äpple och plommon. När solen sken som varmast så gjorde vi ju till och med rosengelé! Någon enstaka burk står kvar, fylld med smak av sommar, så vi passade på att baka lite skorpor....
Rotmos 2.0
En extremt regnig dag tog jag och Eveline rotmoset till nya höjder. Dessutom uppfann vi ett nytt, himmelskt tillbehör. Själv brukar jag av ren lathet äta sojakorv till rotmos, men det behöver jag inte längre! Våra oköttsliga lustar presenterar: Höststomp med...