En extremt regnig dag tog jag och Eveline rotmoset till nya höjder. Dessutom uppfann vi ett nytt, himmelskt tillbehör. Själv brukar jag av ren lathet äta sojakorv till rotmos, men det behöver jag inte längre!

Våra oköttsliga lustar presenterar:

Höststomp med lökbakelse

Förutom de vanliga ingredienserna i rotmos – potatis, morot och kålrot – lade vi även till blomkål och äpplen i lagom stora bitar. Det gjorde moset ännu smakrikare och lite sötare. Koka tills allt är mjukt och mosa sedan som du vill ha det. Vi kryddade med salt, peppar och en rejäl klick margarin!

Lökbakelserna då?
Man tar valfria bönor och steker dem ganska länge och ganska hårt i olja. Krydda med salt, vitpeppar och kryddpeppar (som får allt att smaka sådär husmansgott). Dela gula lökar i halvor (sättet vi delat löken på här ovan är det minst praktiska, vi testade åt er) och ta ur några lager i mitten. Fyll hålen med stekta bönor och grädda i ugnen tills löken är mjuk.

Servera med senap och lingonsylt och känn dig rejäl.

Husmorskram!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!