Havregrynsgröt är det självklara morgonmålet för mig, speciellt under vinterhalvåret då det känns extra gott att börja dagen med något varmt i magen. Väldigt gott med havremjölk till, testa det om ni inte redan är frälsta!

Idag tänkte vi dock inte ge er receptet på havregrynsgröt, det får ni faktiskt klura ut själva, utan vi tänkte istället bistå med två ganska ovärderliga länkar!

Den första går till en sida där man enkelt kan kolla vilken mat som är i säsong just nu eller om ett halvår. Säsongsmat.nu heter sidan, och givetvis finns där även en praktisk sökfunktion.

Tips nummer två är en sida i samma anda; på miljömat.se kan du kolla näringsvärdet på din mat, men även få värdefulla kommentarer angående hur miljövänligt ditt måltidsval är. Angående min frukost bestående av havregrynsgröt säger sidan att ”Havre är ett bra miljöval då det är ett av de vanligaste sädesslagen i Sverige”.
Bra va!?
/Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!