Receptbank
Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.
Att ta till vara på allt
Som ni kanske vet och har märkt så anser vi att soppa alltid ligger rätt i tiden, både sommar, vinter höst och vår. Förutom att man klarar sig utmärkt på bara en gryta och enkelt kan laga mat till många så kan man dessutom laga soppa på det mesta. Ta bara grönsaken...
Päronmarmelad
Nu, såhär i början av hösten, vill jag bara äta grönsakssoppa och hembakt bröd. Tända ljus och tycka lite lagom synd om mig själv. På ett mysigt, kontrollerat sätt alltså. Sucka lite försiktigt. Sitta där med en ljummen limpa och kura. Men människan lever icke av bröd...
Polenta med grön wok
Polenta då? Äter ni det? Jag äter det ibland som gröt på morgonen, det är nästan som mannagrynsgröt. Fast majs, då. En annan grej man kan göra är att koka polentan med grönsaksbuljong, lägga i en sköljd form att stelna och sedan skära i bitar och steka, och det var...
Loppisrunda
Igår var det den första höstdagen! Kände ni? Varmt, fast ändå med en kall underton i vinden. Sjal på! Jag och Eveline enades om att hösten är den bästa årstiden, när man får ha tröja och sjal eller kanske en tunn jacka, man kan vara välklädd och snygg och behöver inte...
Klassiker
Idag lagar vi en riktig veg-klassiker, nämligen falafel! Till den äter vi bulgursallad med massa persilja och mynta, samt baba ganough. Sjukt gott! Baba ganoughen gjorde vi inte själva, och ska jag vara helt ärlig så har jag faktiskt aldrig testat. Den på burk som jag...
Sparrisrisotto med bönströssel
Sparrissäsongen är ju i princip över, men vi kunde inte motstå frestelsen och lagade till en risotto med färsk sparris - himmel, vad gott det är! Av någon anledning har jag fått för mig att det är krångligt att laga risotto, men det är det ju verkligen inte, allt som...
Kolapaj med röda vinbär
Som ni kanske redan vet gillar vi att laga mat på de råvaror som är i säsong just nu. Inte bara för att det är miljövänligt, utan också för att det smakar så himla mycket bättre. Härom dagen passade vi alltså på att ta till vara lite av vinbären som nu hänger i...
Blomkålssallad med ugnsbakade vitlökskrutonger
En av alla dessa regniga sommardagar åt vi en lättlagad sallad på blomkål, kidneybönor, tomat och nektarin till lunch. Vi lät alla ingredienser vara råa och knapriga och lade istället ner arbetet på krutongerna. Vi rev ett torrt bröd i stora bitar och dränkte in (du...
Gästblogg!
Så var det dags för mig att få gästspela på Sveriges godaste och snyggaste matblogg! Som nära vän till Amanda och Eveline är jag såklart löjligt stolt över dem och deras oköttsliga lustar. Deras kreativitet och engagemang att vilja inspirera människor till grönare mat...
Ur säsong
Vi vet att många av er som läser vurmar för säsongsbetonad mat. Och det gör vi ju med - men just nu har vi fallit helt ur rytmen. Vi håller nämligen på att laga julmat! Huset doftar av kanel och glögg, det görs hemliga grejor med saffran och annat gott med dadlar. Vi...