Igår var det den första höstdagen! Kände ni? Varmt, fast ändå med en kall underton i vinden. Sjal på! Jag och Eveline enades om att hösten är den bästa årstiden, när man får ha tröja och sjal eller kanske en tunn jacka, man kan vara välklädd och snygg och behöver inte svettas, men slipper tjocka kappan och frusna fingrar.

Snart kommer ju äpplena och päronen trilla från träden, och då måste vi ju i egenskap av matbloggare vara där för att fånga upp dem och förvandla dem till sagolika rätter. Då vi åter står inför denna höstens utmaning, kände vi spontant att förrådet av rekvisita behövde uppdateras. Eller fyllas på, snarare.

Sagt och gjort, vi gav oss iväg på loppisrunda! Då Eveline befann sig i Bästergötland tog vi en tur runtom i våra hemtrakter. Antikaffären i Sollebrunn var stängd, men vad gjorde väl det när Gamla Ting i Nossebro var öppet och bjöd på udda silverbestick och gamla bakformar?

I Vara hittade vi en tekanna som vi bara var tvungna att köpa, en rostig burk och spruckna fat som vi förgäves försökte pruta ner. Vi fick dock se oss besegrade av personen bakom disken och lämnade faten i affären.


Den tjusiga ljuskronan på bilden är Essungakronan, en lokal specialitet från Evelines hemby.

Alla bilder är tagna på Gamla Ting i Nossebro. Ett måste på en loppisrunda på västgötska landsbygden! Kerstin som driver butiken är toktrevlig och hon har allt från antika möbler och kristallskålar till fyndprylarna på den grymma 10-kronorshyllan.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!