En av alla dessa regniga sommardagar åt vi en lättlagad sallad på blomkål, kidneybönor, tomat och nektarin till lunch. Vi lät alla ingredienser vara råa och knapriga och lade istället ner arbetet på krutongerna. Vi rev ett torrt bröd i stora bitar och dränkte in (du väljer själv hur långt du vill ta själva ”dränkningen”. Det räcker att bara droppa över. Är du extra deppig över exempelvis väderleken kan du behöva hälla på lite mer så att brödet suger åt sig ordentligt) bitarna i en blandning av olja, vitlök och lite salt. Dessa bakades sedan i ugn tills det fått fin färg (175° i ca 10 min). Inte heller denna uppgift var särskilt ansträngande ska väl tilläggas.

Till salladen serverades en vinägrett på rapsolja, dijonsenap, och en skvätt vinäger. Vispa samman ingredienserna, dra ett par varv med pepparkvarnen, sen är det klart!

Kram på er
/Eveline

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!