Som ni kanske vet och har märkt så anser vi att soppa alltid ligger rätt i tiden, både sommar, vinter höst och vår. Förutom att man klarar sig utmärkt på bara en gryta och enkelt kan laga mat till många så kan man dessutom laga soppa på det mesta. Ta bara grönsaken nedan:

Ser ni vad det är?

Jo, det är en broccolistam.

Ofta när man köper broccoli så får man nästan mer stam än buketter, och jag tycker alltid det känns lite jobbigt att slänga så mycket på en grönsak som odlats, fraktats och inhandlats – sån tur att man kan ta tillvara även stammen då!

Ska man göra en tjusig pastasås eller något kanske inte stammen gör sig (rent utseendemässigt, smaken är densamma), men den håller sig bra i kylen ett bra tag. Skala den och skiva den tunt och koka i grönsaksbuljong tillsammans med morötter, potatis, lök, purjolök och gröna linser och lite ärtor – eller vad som finns hemma. Servera med hackad persilja och kanske en liten skvätt havregrädde.

Vi har för övrigt följt uppdateringarna från årets mässa Bra Mat i Göteborg noga, väldigt ledsna över att vi själva inte kunde närvara. Bland annat publicerades en liten intervju med Thomas Söderberg, mannen bakom den fantastiska Freddy-burgaren, som nu åter verkar vara i produktion – hurra! Hur många bönburgare vi än gjort, så har vi aldrig lyckats producera något i närheten av denna guds gåva till vegetarianerna (och alla andra, såklart). Vi återkommer med vidare info!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!