Receptbank
Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.
Potatissallad
Potatissallad med majonnäs i all ära, men ibland kan det vara gott att förnya sig. Lite, i alla fall. Här har vi tagit de minsta, finaste färskpotatisarna som ingen annan plockar i affären, kokat dem och blandat med en pestodressing och lite färsk lök. Jag brukar...
Jag vet vad du grillade förra sommaren
...eftersom jag misstänker att det var ungefär samma som jag. Majskolvar. Kanske något grönsaksspett och till äventyrs en marinerad paprika eller två? Inget ont om majskolvar. Färska majskolvar är ju bland det lyxigaste som finns. Jag måste dock framhålla att jag...
Morotskaka
Hej vänner! Nu var det längesedan ni hörde av oss! För närvarande skyller jag allt - mitt obefintliga sociala liv, träning som inte blir av, blogg som förfaller samt för mycket böcker på köksbordet och tekoppar överallt - på en uppsats. Det hela blir extra plågsamt...
Paj
Vanlig paj är ju inte vidare veganvänlig, men visste ni att det går utmärkt att göra utan äggstanning och ost? Här har vi fyllt ett krispigt pajskal med wokade grönsaker och toppat med en smakrik sås. Såsen är gjord på kokosmjölk och smaksatt med currypasta, lime och...
Vardagsdagskalas!
Jag hittade en vacker, antik form för pudding på en second hand-affär härom månaden, och givetvis var vi tvungna att provbaka i den. Vi ställde helt enkelt till med vardagsdagskalas! Formen är ganska hög, så det krävdes dubbel sats av kaksmeten för att fylla den - och...
Apelsinkräm
Sitter man med hemtenta så får man göra sitt bästa för att muntra upp sig. Ett säkert kort är god mat, vem blir inte glad av det, liksom? Idag tog jag tillvara det sista som citrussäsongen har att erbjuda och gjorde apelsinkräm. Fruktigt, sött och gott! För cirka 3...
Helgpyssel
Långkok i all ära, men ibland är det roligt att laga mat som kräver lite pyssel och närvaro. Som vårrullar, till exempel. Vi brukar fylla våra med wokade glasnudlar, morötter, vitkål, chili, vitlök och ibland lite sojafärs. Kanlaya lärde mig hur man rullar, och nu...
Hur handlar du?
Är det något som är svårt så är det att handla mat, tycker jag. Det är inte bara det välkända i-landsproblemet "för mycket att välja på" som ger sig tillkänna, utan även diverse andra frågor som har med samvete och ekonomi att göra. Personligen försöker jag köpa så...
Paj med linser
Idag, mina vänner, är det linssoppans dag. Linser som linser, tänkte vi, och gjorde en linspaj med massa grönsaker och filodeg. Smaskens! Filodeg blir lite hårdare och ännu frasigare än smördeg. Det funkar ju givetvis med hemmagjord pajdeg eller smördeg också, men...
Glad påsk-lunch
Nu är det snart påsk (om någon missat det), och vi har självklart dukat upp ett litet påskbord för er att inspireras av. Det bjuds på blandade sallader, en soppa, bröd och givetvis efterrätt! Vi har fått vårkänslor och suget efter färska grönsaker var stort, men...