Vanlig paj är ju inte vidare veganvänlig, men visste ni att det går utmärkt att göra utan äggstanning och ost? Här har vi fyllt ett krispigt pajskal med wokade grönsaker och toppat med en smakrik sås.


Såsen är gjord på kokosmjölk och smaksatt med currypasta, lime och ingefära. Pajskalet får extra smak av rostad kokos och grönsakerna behålls krispiga – ja, ni hör ju!

Rosta 2 dl kokos. Gör en pajdeg av 100 gram margarin, 2,5 dl mjöl, 1 dl rostad kokos och 2 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 225 grader i 10-15 minuter, tills färgen är gyllene. Gör såsen på 1 burk kokosmjölk som smaksätts med lite currypasta, pressad lime, riven ingefära och riven vitlök. Red med någon matsked mjöl. Woka grönsakerna: skär en lök i klyftor, en paprika i bitar, lite broccoli i buketter och dela några sockerärtor – ta de grönsaker du har och tycker om! Woka tillsammans med en burk sköljda kikärtor. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över såsen. Toppa med den sista decilitern rostad kokos.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!