Långkok i all ära, men ibland är det roligt att laga mat som kräver lite pyssel och närvaro. Som vårrullar, till exempel.
Vi brukar fylla våra med wokade glasnudlar, morötter, vitkål, chili, vitlök och ibland lite sojafärs. Kanlaya lärde mig hur man rullar, och nu tänkte vi föra kunskapen vidare.

Lägg en bit vårrullsdeg med ett hörn mot dig. Var noga med att täcka över resten av degen med en fuktig handduk, annars torkar och spricker den.
Lägg på lite fyllning.

Pensla kanterna med antingen uppvispat ägg eller maizena/potatismjöl utrört i vatten. Vik hörnet närmast dig över fyllningen och börja rulla. Försök hålla ihop det hela så rullen blir jämn och snygg.

Rulla till hälften och vik sedan in hörnen. När du rullat klart ska det se ut som ett litet kuvert. I rullform, då.

Vårrullar
50 rullar

1 pkt deg till vårrullar, 12×12 cm

3 morötter
400 g vitkål
100 g glasnudlar
2 klyftor vitlök
1 chilifrukt
1 msk socker
3-4 msk soja av thailändsk typ
salt
olja till stekning

Blötlägg glasnudlarna i kallt vatten tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Strimla vitkålen och riv moroten grovt. Hacka vitlök och chili. Häll av glasnudlarna och klipp dem i mindre bitar så blir det hela lättare att hantera. Värm olja i en wok/stekpanna och woka kål, morötter, nudlar, vitlök och chili tills nudlarna är färdiga och grönsakerna nästan mjuka. Smaka av med salt, socker och soja.

Jag brukar steka vårrullarna i olja, eftersom jag tycker det är bökigt att fritera. De färdigrullade, ostekta vårrullarna går utmärkt att förvara i kyl och kan tillagas allt eftersom andan och hungern faller på.
Servera med soja och sweet chilisås.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!