Hej vänner!
Nu var det längesedan ni hörde av oss! För närvarande skyller jag allt – mitt obefintliga sociala liv, träning som inte blir av, blogg som förfaller samt för mycket böcker på köksbordet och tekoppar överallt – på en uppsats. Det hela blir extra plågsamt när solen skiner utanför fönstret och jag dagligen läser om festivaler i Göteborg. Idag har jag i alla fall suttit på verandan hemma hos mina föräldrar och spekulerat i hegemoniska maskuliniteter och annat intressant.

För er som vill ställa till med ett litet kalas eller bara är sugna på något gott till kaffet tipsar vi idag om klassikern morotskaka. Vi har gjort en vegansk variant som blir lite mer kladdkakig i karaktären än det traditionella receptet med ägg. Icke desto mindre god, bör tilläggas – jag föredrar den veganska varianten här.

Vill man vara extra festlig kan man servera den i snygga glas, eller kanske i kopp? Som en liten extra twist har vi smaksatt glasyren med rivet citronskal, det piffar verkligen upp – speciellt då Creamy Spread inte har samma syrlighet som Philadelphiaost. Receptet kan inte vi ta åt oss äran för, utan det har vi hittat någonstans på nätet – detta recept förekommer flitigt på diverse veganbloggar.

Vegansk morotskaka
3 dl rivna morötter
1/2 dl olja
2 dl socker
3/4 dl sojagrädde
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel

Glasyr:
50g naturell, vegansk mjukost
30g margarin
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
citronzest och kanske lite citronsaft
kokosflingor (valfritt)

Smörj och bröda en form, gärna en springform.
Vispa ihop sojagrädde och socker och rör sedan försiktigt ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i formen och grädda kakan i 175 grader i cirka 35 minuter.
Blanda glasyren, det går lättast om margarinet är rumsvarmt.
Låt kakan svalna innan du breder på glasyren. Strö till sist över kokosflingor.

Ha en fin kväll!
Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!