Potatissallad med majonnäs i all ära, men ibland kan det vara gott att förnya sig. Lite, i alla fall.

Här har vi tagit de minsta, finaste färskpotatisarna som ingen annan plockar i affären, kokat dem och blandat med en pestodressing och lite färsk lök. Jag brukar blanda dressingen och potatisen när potatisen fortfarande är varm, då blir smakerna intensivare och rätten mycket godare. Det går dock lika bra att äta när det kallnat!

För fyra personer kan man ta och mixa en kruka basilika med en halv deciliter olivolja, en halv deciliter solrosfrön, några matskedar vinäger, en tesked dijonsenap och rikligt med salt och peppar. Blanda ner i nykokt potatis tillsammans med fint skivad färsk lök och strö över ytterligare solrosfrön.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!