Receptbank
Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.
Layali lubnan
Till nationaldagen gör vi layali lubnan, eller libanesiska nätter (vi reserverar oss för eventuella felstavningar här). En slags efterrättspudding gjord på antingen majsstärkelse eller mannagryn. Den äts med nötter och sockerlag, visar våra efterforskningar. Vi har...
Färdigt att dricka
Nu har jag silat, kokat, sockrat och buteljerat rabarbersaften. Den blev fantastiskt god och svalkande, en varm dag som denna. Jag hade inte i någon extra smaksättning så som vanilj eller kanel den här gången, utan lät saften vara naturell i smaken. Tycker ni inte att...
Rabarbersaft
Nu har jag gjort en omgång med rabarbersaft. Det är egentligen fantastiskt enkelt att göra saft, synd att inte frysen är större... Det enkla med rabarbersaft ligger väl förvisso i att själva råvaran inte är så besvärlig att plocka, jämfört med till exempel körsbär....
Till en förkyld sambo
Okej vänner, här kommer ytterligare en smoothie. Mest för att min kära sambo nös ungefär tjugo gånger i morse, under tiden han gjorde frukost. Han är rejält förkyld, och vad passar då bättre än en smoothie med massa ingefära för att ge förkylningen lite motstånd och...
Pestopasta
Idag har värmen kommit tillbaka, och som vi alla vet kräver sommar speciell mat. Pastasallad toppar listan på min bästa sommarmat, och allra lyckligast blir jag om den serveras med hemmagjord pesto. Pesto innehåller ju som bekant parmesanost, men det är inga problem...
Hommage till delicatobollen
Det har ju blivit ett par delicatobollsinlägg här på bloggen, till exempel det här och det här, och för att liksom knyta ihop säcken så bjuder vi på ett sista (?) inlägg på samma tema: Delicatosmoothie. Den här gången handlar det dock inte om att mixa ner ovan nämnda...
Brödpudding
Har man vitt formbröd eller vetebröd som blivit lite gammalt och tråkigt har man en ypperlig chans att göra brödpudding. Smart återvinningsmat - och det är fantastiskt gott! Jag brukar göra en lyxig variant med vanilj och torkad frukt som jag serverar ljummen med...
En vecka av förberedelser
Kära vänner! Jag och min kollega och tillika fantastiska vän håller på att förbereda oss för en helg i matlagningens och fotograferandets tecken. Inköpslistor skrivs, rekvisita dras fram från bakom frysboxar, loppisar länsas och mormors tallrikar diskas (Ni vet väl...
Att det ska vara så svårt…
...att koka ägg! Man kan ju tycka att någon som håller på att fixa ihop en kokbok borde klara en sådan här enkel liten uppgift, men jag dabbar mig konstant. Sätter igång kastrullen, går iväg, glömmer av tiden och tar upp ägget i förtid. Jag vill ju inte att det ska...
Eh…
Låt oss säga såhär: det blev godare än snyggt. Jag serverade mitt rödbetspotatismos till veganska kåldolmar. Moset fick som ni ser en något aprikos ton och esteten i mig hade lite svårt att uppskatta brytningen som lingonsylten skapade. Smaken var det däremot inget...