Receptbank

Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.

Layali lubnan

Layali lubnan

Till nationaldagen gör vi layali lubnan, eller libanesiska nätter (vi reserverar oss för eventuella felstavningar här). En slags efterrättspudding gjord på antingen majsstärkelse eller mannagryn. Den äts med nötter och sockerlag, visar våra efterforskningar. Vi har...

läs mer
Färdigt att dricka

Färdigt att dricka

Nu har jag silat, kokat, sockrat och buteljerat rabarbersaften. Den blev fantastiskt god och svalkande, en varm dag som denna. Jag hade inte i någon extra smaksättning så som vanilj eller kanel den här gången, utan lät saften vara naturell i smaken. Tycker ni inte att...

läs mer
Rabarbersaft

Rabarbersaft

Nu har jag gjort en omgång med rabarbersaft. Det är egentligen fantastiskt enkelt att göra saft, synd att inte frysen är större... Det enkla med rabarbersaft ligger väl förvisso i att själva råvaran inte är så besvärlig att plocka, jämfört med till exempel körsbär....

läs mer
Till en förkyld sambo

Till en förkyld sambo

Okej vänner, här kommer ytterligare en smoothie. Mest för att min kära sambo nös ungefär tjugo gånger i morse, under tiden han gjorde frukost. Han är rejält förkyld, och vad passar då bättre än en smoothie med massa ingefära för att ge förkylningen lite motstånd och...

läs mer
Eh…

Eh…

Låt oss säga såhär: det blev godare än snyggt. Jag serverade mitt rödbetspotatismos till veganska kåldolmar. Moset fick som ni ser en något aprikos ton och esteten i mig hade lite svårt att uppskatta brytningen som lingonsylten skapade. Smaken var det däremot inget...

läs mer

Pin It on Pinterest