Nu har jag gjort en omgång med rabarbersaft. Det är egentligen fantastiskt enkelt att göra saft, synd att inte frysen är större… Det enkla med rabarbersaft ligger väl förvisso i att själva råvaran inte är så besvärlig att plocka, jämfört med till exempel körsbär. Jag brukar göra så att jag skivar rabarber och några ekologiska citroner, lägger i en hink och häller på kokhett vatten. Så får det stå i tre dagar. Sedan silar jag av saften, kokar upp och tillsätter socker. Vill man ha extra smak på saften kan man ju alltid koka med en vaniljstång, eller varför inte en kanelstång? Jag har faktiskt aldrig gett mig på att konservera och greja, utan tillsätter så mycket socker så att saften eller sylten smakar bra och fryser sedan. Då slipper man dessutom eventuella konserveringsmedel.


Hittade en liten katt i snickarboden också, men han var redan söt och behövde inget socker!

/Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!