Receptbank
Här har vi importerat alla recept från den gamla bloggen, och fortsätter att lägga upp nya med jämna mellanrum! Använd gärna sökfunktionen för att leta efter ett specifikt recept eller råvara.
Vi fyller år!
Den tredje april firar vi ett år med bloggen, och det känns ju fantastiskt roligt! Under året som gått har vi lagat och fotat oändligt mycket mat, lärt oss massor och haft så roligt! För att fira oss själva bjöd vi på kalas med snittar och dryck. Här serveras snittar...
Pastasallad med pinjenötter och basilikasås
Solen strålar, och vi kunde bara inte hålla oss längre! Vi svängde ihop den somrigaste sommarmaten - pastasallad - och intog på soldränkt altandäck. Utemöblerna står fortfarande inne, men vad gör väl det? Den här salladen är verkligen enkel, den innehåller förutom...
Världens bästa söndagsfika
Hej på er! Just nu har vi en hel del projekt som ska följas upp och avslutas. Och påbörjas, såklart. Förutom ett helt gäng recept som ska skrivas rent ligger en mössa till mormor och väntar på att bli klar. Jag har fastnat på spetsbården, har nog stickat tillbaka...
Återvinningsmat Pt III: Pizza och tomatsoppa
Hej vänner! Idag kommer sista delen av våra tips på återvinningsmat. En av de största miljöbovarna oavsett vilken kost man äter är ju all mat som slängs dagligen, så vi har satt ihop några rätter där resterna inte nödvändigtvis behöver bli exakt samma mat dagen efter,...
Återvinningsmat pt II: fattiga riddare
Vi fortsätter på temat "mat som går att återvinna". Del ett hittar ni här, då vi bakade bröd på överbliven råggröt. Idag tar vi vara på gammalt bröd, ni vet sånt där ljust formbröd som blir tråkigt ganska fort. Fattiga riddare är ju en gammal klassiker, och här har vi...
….och vinnaren är:
Marit! Hon vinner den flotta silverbrickan och de rejäla besticken, som vi tänker att man kan ha som salladsbestick. Eller om man är riktigt, riktigt hungrig. Jag vill dock klargöra att katten inte ingår i vinsten, dels för att han inte går ner i paketet och för att...
Återvinningsmat pt I: grötbröd
Okej, ni vet ju att vi (ganska ofta) propagerar för en tallrik gröt på morgonkvisten? En annan sak vi gillar också är ju återvinning, så här på vår blogg kombinerar vi alltihop - med gröt! Råkar man koka lite för mycket gröt en morgon så går det ju helt utmärkt att...
Tack!
Idag skulle vi vilja passa på att tacka alla fina människor som kommit hit till Sverige från andra länder och gett oss vegetarianer och veganer (och alla andra) så sjukt god mat! Är man ett sällskap med vitt skilda preferenser vad gäller kost med eller utan animaliska...
Värmande linsgryta med färsk koriander
Jag vet inte hur det är hos er, men där jag bor gör vintern sin entré först nu. Isskorpa på bilrutan varje morgon och löfte om snö ända från Ryssland inom några dagar. Något som är extra gott när man känner sig frusen är en het (i dubbel bemärkelse) linsgryta. Man kan...
Fuskgratäng
Vi inspirerades av gamla tapeter och började brainstorma sjuttiotals-mat. Det var mycket prat om ananasringar ett tag, men tillslut så fastnade vi för fiskgratäng. Fast fusk, då. I brun form, givetvis. Och portionsform. Vi gjorde en helt fantastisk sås med fänkål,...