Hej på er!
Just nu har vi en hel del projekt som ska följas upp och avslutas. Och påbörjas, såklart. Förutom ett helt gäng recept som ska skrivas rent ligger en mössa till mormor och väntar på att bli klar. Jag har fastnat på spetsbården, har nog stickat tillbaka halva mössan om man räknar ihop varven.

Idag bjuder vi på världens bästa söndagsfika, nämligen nybakade kanelbullar. Det är något som jag och Eveline aldrig får nog av, och vi vill nog påstå att vi tillhör någon slags kanelbulls-elit då vi själva tycker att vi gör väldigt snygga, snurrade bullar.
Hur gör ni era?Kanelbullar

36 st

6 dl mjölk/sojamjölk
1 pkt jäst
75 g smör/margarin
1/2 dl socker
1 rejäl tesked malen kardemumma
1/2 tsk salt
mjöl (jag skulle tippa på runt en liter)

smör, kanel, kardemumma och socker till fyllningen
ett ägg eller sojamjölk till pensling
pärlsocker

Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll på socker, salt och kardemumma och sist mjölken. Rör tills jästen löst sig. Rör ner mjöl tills du har en smidig deg som släpper kanterna i bunken. Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek i cirka en halvtimma.

Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på bakbord och knåda. Dela degen i tre delar, kavla ut varje del och gör bullar. Låt bullarna jäsa på plåt och pensla med ägg eller sojamjölk samt strö över pärlsocker innan de sätts in i ugnen. Grädda cirka 8 minuter.

Ha en fortsatt fin söndag!
/Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!