Jag vet inte hur det är hos er, men där jag bor gör vintern sin entré först nu. Isskorpa på bilrutan varje morgon och löfte om snö ända från Ryssland inom några dagar.

Något som är extra gott när man känner sig frusen är en het (i dubbel bemärkelse) linsgryta. Man kan givetvis äta den med ris eller annat till, men vi tycker det är allra godast med naan-bröd. Smaken blir fyllig med hjälp av kokosmjölk, men också fräsch och lite syrlig av koriander, citron och några färska tomater. Enkel och mättande, så bjud hem några vänner och ät och sticka raggsockar!

Linsgryta med färsk koriander
cirka 6 portioner

1 lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1 burk krossade tomater, cirka 400 gram
3 dl röda linser
3-4 färska tomater
1 kruka färsk koriander
Saften av en halv citron
En halv chilifrukt
1 tsk spiskummin
Salt och svartpeppar
Lite olja

Hacka lök och vitlök. Kärna ur chilin och hacka den. Fräs allt i lite olja på låg värme i en kastrull tillsammans med spiskummin. När löken är mjuk och glansig, tillsätt tomatkrosset, kokosmjölken och linserna. Krydda med salt och peppar. Var noga med att röra om i kastrullen då röda linser lätt fastnar i botten. Ta grytan från plattan när linserna är mjuka efter cirka tio minuter och tillsätt hackad, färsk koriander, citronsaft och hackade färska tomater. Servera med naanbröd eller ris.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!