Okej, vi är tillbaka igen med mer matlådor! Det är ju liksom en utmaning, det där med matlådan, så vi tänkte ge ytterligare ett favorittips från oss – nämligen pannkakor!

Pannkakor är en favorit hemma hos oss, då de är lätta att göra och extremt lätta att variera. Förutom att man kan använda olika saker till själva smeten, så går det ju att ändra fyllningar allt efter säsong, humör och kylskåp. Hardcore-bruncharen börjar ju till exempel med salta pålägg och avslutar med söta fyllningar till pannkakan, som gång efter annan visar sin potential som komplett livsmedel.

Vill man göra veganska pannkakor, så är det lättast med vetemjöl och sojamjölk, och så ska smeten stå och svälla ett tag. Glutenfria pannkakor blir goda och lättgräddade med en blandning av bovete- ris och majsmjöl. Vi brukar ta lika delar av varje mjöl, och så ett extra ägg i smeten. Oftast gör vi pannkakorna på havremjölk, det känns som det mest rimliga.

I de här pannkakorna har vi rivit ner en morot i smeten, för lite extra konsistens, smak och fibrer. För en person är det lagom med 1 dl mjöl, 2 dl mjölk, 1 ägg och lite salt. En liten deciliter rivna grönsaker – på sommaren blandar vi ofta squash i smeten också. Även riven pumpa fungerar utmärkt!

En sådan här liten sats med pannkakor går supersnabbt att steka, och matlådan blir som en fest! Vi fyllde pannkakorna med hommous, som vi bara mosat ihop med en gaffel, lite grovt sådär. Och så lite hackad persilja, som alltid finns i frysen hos oss.

Smaklig spis!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!