Kladdkaka med rödbetor

sep 27, 2018 | chokladkaka, vegetariskt

Det här är nog inte nyheter för någon, men vi älskar ju rotsaker. De går att använda till så många olika saker, de är vackra, nyttiga och går att producera lokalt. Amandas rödbetsskörd blev något mager i sommarens extrema torka, men det blev nog till inlagda rödbetor – och så givetvis kladdkaka.

Detta är ingen märkvärdig kaka, bara helt vanlig kladdkaka med fint rivna rödbetor i. Men – de gör hela skillnaden! Färgen blir djupt brunröd, kakan blir saftig och fin och kanske lite nyttigare? Det är vad vi intalar oss i alla fall! Dessutom dukade vi upp till picknick på en gammal järnvägsvall i solnedgången – det rekommenderas verkligen!

Kladdkaka med rödbeta

1 springform
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 dl fint riven rödbeta
en nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao, salt och rödbeta och rör till en jämn smet. Rör ner ägg och vetemjöl. Häll smeten i en springform och grädda i cirka 15-18 minuter.

På bilderna har vi bakat flera kladdkakor och sedan stansat ut rundlar som vi staplat på varandra – så får man kladdkakebakelser!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!