Kladdkaka med rödbetor
Detta är ingen märkvärdig kaka, bara helt vanlig kladdkaka med fint rivna rödbetor i. Men – de gör hela skillnaden! Färgen blir djupt brunröd, kakan blir saftig och fin och kanske lite nyttigare? Det är vad vi intalar oss i alla fall! Dessutom dukade vi upp till picknick på en gammal järnvägsvall i solnedgången – det rekommenderas verkligen!
![](https://www.dropbox.com/s/c5n0dxynt4g2lbp/_00A7073_beskuren.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/h5rwulz9ah3xnga/_00A6936.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/fqhlrkhpluxdrji/_00A7143_beskuren.jpg?raw=1)
1 springform
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 dl fint riven rödbeta
en nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao, salt och rödbeta och rör till en jämn smet. Rör ner ägg och vetemjöl. Häll smeten i en springform och grädda i cirka 15-18 minuter.
På bilderna har vi bakat flera kladdkakor och sedan stansat ut rundlar som vi staplat på varandra – så får man kladdkakebakelser!
![](https://www.dropbox.com/s/9vwnw3dglu7yl26/_00A7136.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/y7f4oex6ry10rzl/_00A6946.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/xvfmfs3kqbeyq48/_00A7152.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/2whion5mm4c2k0i/_00A7212.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/0f4uexgdp0yiuo0/_00A7186.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/8by9cuw7zyvijrx/_00A7203.jpg?raw=1)
![](https://www.dropbox.com/s/k6u2lfo1vc31fnv/_00A7360.jpg?raw=1)