Här kommer ett superrecept på pastasås, snabbt, enkelt och sjukt gott!

Det är nämligen Västerbottensost som gett oss i uppdraga att ta fram ett snabbt, enkelt och gott recept och då kom den här rätten till. Som ni förstår är det alltså ost i receptet, men det blir en ju inte direkt ledsen av.

I pastasåsen har vi spenat, grönkål och ärtor, så den är extra grön, fin och god. Perfekt när naturen börjat bli alldeles grön och längtan efter färska grönsaker är som störst. Då är vi extra glada för att det finns färska, frysta grönsaker från förra året.
Såsen kokas snabbt ihop med lite crème fraiche, och blir fyllig och god. Precis i slutet av tillagningen river man ner vitlök och citronskal, och tillsätter ärtor och riven ost i såsen – sjukt gott! Smaken blir fyllig och krämig, men fräsch och kryddig av vitlöken och citronen. Ni måste testa!

Vårgrön pasta
4 portioner

200 gram fryst, hackad grönkål
200 gram fryst, hackad spenat
150 gram ärtor
1/3 tärning grönsaksbuljong
2-3 msk vatten
1 ½ dl crème fraiche
100 gram riven Västerbottensost + ytterligare till servering
Skalet av ½- 1 citron
1-2 vitlöksklyftor
Muskot
Salt, svartpeppar

Pasta till 4 personer

Koka pastan under tiden du lagar såsen, för det här går fort!
Tina spenaten och grönkålen på låg värme i en stekpanna. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och crème fraiche och låt koka ihop i några minuter. Grönkålen kan behöva sjuda några minuter i pannan för att bli mjuk och god. När den är färdig, smaka av med salt, peppar och muskot. Skala vitlöken och riv ner den och citronskalet i grytan. Smaka av. Tillsätt till sist ärtorna och den rivna osten. Låt ärtorna bli varma och osten smälta i såsen, och servera sedan genast tillsammans med nykokt pasta och ytterligare lite riven Västerbottensost.

Fler av Västerbottensosts inspiratörer hittar ni här!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!