För några veckor sedan var vi iväg och fotade vid ett ödehus. Ljuset är så fint där, och ingen har tapetserat över de gamla, pastelliga tapeterna. Dörrarna är charmigt avskavda, och fastän en får gå väldigt försiktigt i hallen eftersom golvet börjar ge sig och det är fuktfläckar på en del väggar, så är det ändå så himla mysigt där.

 

Eftersom vi skulle bli borta hela dagen så hade vi givetvis matsäck med oss!

Precis när löven börjar anas på träden, då är längtan efter sommaren alltid som störst, tycker vi. Så himla fint då, att ha en liten burk sommar i frysen!

Peston från förra sommaren fick följa med oss tillsammans med pasta och några körsbärstomater. I solväggen efter några timmars hårt arbete smakade det ljuvligt!

Här kommer ett väldigt ungefärligt recept på vår pesto, som blir lite olika för varje gång beroende på vad som finns hemma:
Ungefär 5 dl basilikablad, 2 1/2 dl hasselnötter (eller blandade frön och nötter) och 100 gram parmesanost mixas i matberedare. Tillsätt några matskedar olivolja under tiden. När samtliga ingredienser finhackats, tillsätt minst två klyftor vitlök och låt dem hackas med en kort stund. Vi gillar peston lite torr och smulig, och tillsätter hellre mer olja vid servering. Som ni förstår går peston alldeles utmärkt att frysa!

Vill en inte ha ost i peston så finns en vegansk variant här!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!