Tre förseningar senare, så kom då äntligen Ta tillvara!

Nu är den alltså här, och såhär ser den ut! Vi är så himla glada, stolta och nöjda. Har ni sett den? Köpt den? Testat något recept? Kommentera!

I kokboken finns det alltså recept som baseras på våra vanligaste rester, som pasta, potatis, ris, bröd, m.m. Alla recept är vegetariska, men många recept är just bara ett recept på en variant på potatis. Så därför kan en välja själv vad som skall ätas till. Bra va?

Vi tänkte givetvis bjuda på ett recept ur boken, och ni ska få just ett potatisrecept:

Polentapotatis
Den här potatisen slår all ugnsbakad och friterad potatis med hästlängder! Panerad i kryddad polenta blir den kokta potatisen krispig, smakrik och alldeles ljuvlig. Resultatet blir allra bäst om man använder sig av en fastare potatissort, som tål lite hantering även då den är kokt. Det är dessutom ett måste att potatisen kallnat ordentligt i kylskåp, så den blivit lite klistrig. Då fastnar paneringen som bäst.

Receptet är enkelt att öka eller minska, men som tillbehör till exempelvis hamburgare så kan man för 4 personer ta:
10 kalla, kokta potatisar
1 dl polenta
½ tsk salt
1 nypa svartpeppar
½ tsk vitlökspulver
Några vitlöksklyftor och eventuellt några kvistar färsk timjan eller rosmarin
Olja

Skär potatisen i lika, ganska stora, bitar. Blanda polenta, salt, peppar och vitlökspulver i en stor skål. Lägg ner några potatisbitar i taget och skaka runt så att polentan fastnar runtom, hjälp dessutom till lite med händerna för att trycka fast polentan. Lägg de panerade potatisarna i en väl oljad form tillsammans med några vitlöksklyftor och färska örter för extra smak. Baka i ugnen på 225o, gärna i varmluftsugn. Vänd potatisen lite försiktigt med en stekspade efter 15 minuter, så att oljan fördelas jämt runt alla sidor och baka i ytterligare 15 minuter, gärna med grill mot slutet. Potatisen är klar när den är gyllene.

Nu kommer det inte att dröja lika länge till nästa bloggpost i alla fall, håll utkik i veckan!
Puss!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!