Kladdkaka med rödbetor
Detta är ingen märkvärdig kaka, bara helt vanlig kladdkaka med fint rivna rödbetor i. Men – de gör hela skillnaden! Färgen blir djupt brunröd, kakan blir saftig och fin och kanske lite nyttigare? Det är vad vi intalar oss i alla fall! Dessutom dukade vi upp till picknick på en gammal järnvägsvall i solnedgången – det rekommenderas verkligen!
1 springform
125 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjöl
3/4 dl kakao
1 dl fint riven rödbeta
en nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, kakao, salt och rödbeta och rör till en jämn smet. Rör ner ägg och vetemjöl. Häll smeten i en springform och grädda i cirka 15-18 minuter.
På bilderna har vi bakat flera kladdkakor och sedan stansat ut rundlar som vi staplat på varandra – så får man kladdkakebakelser!