Nu nyper kylan snart i kinderna igen, hörrni! Ena delen av matbloggarduon längtar något oerhört efter vintern, med kyla, snö och isande vindar. Jag, Amanda, kan inte få nog av varma kappor och kläder i lager och snygga sjalar, smakrika soppor och varmt te och annat som hör den kyliga årstiden till. Nu har det ju i och för sig inte snöat än, och jag har inte ännu kört fast i drivorna på framfartsvägen, så tongångarna kan hinna ändras angående detta.

Något annat att njuta av under vintern är alla citrusfrukter! Helt plötsligt är apelsinerna söta och goda, grapefrukten saftig och citronerna lite billigare igen. Det är alltså citrussäsong!

Vi använder bara ekologiska citrusfrukter, de är godare och framförallt inte besprutade med gift. Det är verkligen helt sjukt hur mycket bekämpningsmedel det finns i frukt och grönt, och inte bara i skalet som en del tror. Bekämpningsmedlen sitter i hela frukten. Här har Naturskyddsföreningen listat de fem viktigaste frukterna att byta till eko.

Så, när du handlat dina ekologiska citrusfrukter, testa den här salladen! Ljuvligt fräsch med spännande smaker, särskilt om man, som vi, gillar frukt i mat! Servera med stekt halloumi, till exempel.

Citrussallad med bulgur
4 port
2 dl bulgur
½ tärning grönsaksbuljong
2 blodapelsiner
1 grapefrukt
1 rödlök
10 torkade aprikoser
10 cm gurka
1 dl solrosfrön

Vinaigrette:
3 msk olivolja
Saften av en citron
Salt och svartpeppar
1 kruka koriander

Koka bulgur i grönsaksbuljongen. Låt svalna något . Hacka löken. Skär blodapelsinen och grapefrukten i små bitar, skala dem med en kniv och skär bort det vita. Skär gurkan i fina tärningar.
Blanda olja och citronsaft samt hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda. Strö sist över solrosfröna.

Skär halloumiosten i kuber och stek i lite olja. Servera till salladen.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!