Ett verkligt bra tips för mera smak är att rosta sina råvaror. Rostade rotsaker i ugn, till exempel, är ju supergott. Rostade grönsaker funkar väldigt bra till soppa också, otippat nog!

 

För fyra personer: Skär ett blomkålshuvud i stora ”skivor” och lägg på lätt oljad plåt. Lägg dit en halv vitlök också, med skal och allt. Rosta i ugn på 225 grader tills blomkålen fått färg och blivit mjuk, sen är den redo för soppan!

Under tiden blomkålen rostas, koka två potatisar skurna i bitar i en liter grönsaksbuljong. När potatisen är mjuk, lägg den rostade blomkålen i kastrullen och mixa till en slät soppa. Skala den rostade vitlöken, och mixa ner klyftorna i soppan. Det kan verka som mycket vitlök, men när den är rostad så blir den mild och fin i smaken.

Späd med någon slags gräddprodukt och eventuellt mer buljong om soppan är för tjock. Smaka av med salt och peppar.

Servera med bröd eller krutonger. Vi stekte bitar av mörkt bröd och solrosfrön i olja och saltade generöst.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!