För er som missat det, kan vi informera om att valet är i antågande. Vi ska alltså välja regering, och vi vill verkligen uppmana alla med en röst att ta sig till en vallokal för att rösta!

För er som vill make an evening out of it så kan vi tipsa om att anordna en valvaka på söndag. Och ni vet väl hur ordspråket lyder: ”Ingen valvaka utan kaka”!

Eftersom vi är matbloggare (många överraskningar i det här inlägget), så har vi givetvis kirrat kakan åt er. Ett rejält tilltaget recept på chokladkaka som vi valt att smaksätta med hallon. Eftersom de har så fin färg. Rödrosa liksom…

Hallon- och chokladbakelse
10 portioner
200 gram smör
4 dl socker
1 dl kakao
1 tepåse med hallonte, vi brukar använda Clippers
2 nypor salt
3 dl mjöl
4 ägg

Smält smöret, blanda i socker, kakao och salt. Riv sönder tepåsen med hallonteet och blanda i innehållet. Blanda till sist i mjölet och sedan äggen, och rör till en jämn smet. Grädda i en liten långpanna, ca 20×30 cm i 175 graders värme i 15-20 minuter. Håll koll så att kakan inte blir för torr.

Glasyr
300 gram Philadelphiaost
3 dl florsocker
3 msk smör
vaniljpulver
1 dl hallon + 2 msk florsocker

Hallon till servering

Börja med att göra färgen till glasyren: blanda hallon och florsocker, mosa runt ordentligt och sila sedan bort fröna. Använd saften som blir till att färga glasyren.

Rör ihop philadelphiaost, florsocker, smör och vanlij. Färga med hallonsaften.

Antingen kan kakan serveras som en vanlig kaka, med glasyr på toppen. Eller så kan en krångla till det som vi gjorde, genom att stansa ut rundlar av kladdkakan och lägga ihop två och två, med en klick glasyr på eller vid sidan om. Och så givetvis hallon då.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!