Okej, sista sommarfavoriten för i år då, hörrni!

Den här salladen är superenkel och svalkande under varma sommardagar, en given succé! Den består alltså av vattenmelon, mynta, lök och fetaost. Och så lite vinaigrette då. Tricket med det hela är att hitta en sån där krispig och god vattenmelon som inte blir mjölig inåt mitten. Har ni några tips?

Gör såhär: Skiva rödlök tunt och lägg i en liten skål. Pressa över citronsaft och rör hårdhänt ner i löken, då mjuknar den och blir mildare i smaken efter en liten stund. Häll på lite olivolja, salt, peppar och hackad mynta. Skär melonen i lite ojämna bitar, blanda försiktigt med löken + vinaigretten och smula över fetaost. Strö eventuellt över lite mer mynta.

Ät salladen till grillade grönsaker, lite ugnsbakad potatis eller något gott bröd.

Vi ses i höst!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!