Nu finns det ju ett ganska digert utbud av diverse matkassar som en kan beställa hem till dörren, där någon har tänkt ut maten samt handlat för ett visst antal middagar. Det som behövs i köket hemma är ett visst antal basvaror, och sen är du redo att laga ny, spännande mat! Matkasseguiden.se frågade oss om vi ville testa en matkasse, och det ville vi ju. För numer finns det ju även vegetariska matkasse-alternativ att välja – låter hur bra som helst!

Matkassen vi testade kom från middagsfrid.se och heter Vegokassen. Den innehåller råvaror till tre vegetariska middagar för fyra personer, komplett med recept samt levererad hem till dörren. Om en bor i rätt stad, alltså. Matkassen levereras inte ute på den västgötska landsbygden, men i huvudstaden är det inga problem.

Menyn för veckan var halloumiburgare med rotfruktsstrips och coleslaw, gratinerade medelhavspaprikor med belugalinser och varm rödbets- och chèvresallad med fikondressing – tre middagar alltså. Portionerna är väl tilltagna, och recepten från Middagsfrid är väldigt pedagogiska och enkla att följa. Grönsakerna i kassen är ekologiska, vilket givetvis är ett stort plus i kanten. Det är en hel del rotsaker med i recepten, vilket vi också gillar. Gott och klimatsmart!

En tråkig sak med vegokassen var att varenda recept innehöll ost. Chèvre, halloumi och parmesan, och två av tre ostar innehöll löpe av den icke vegetabiliska sorten (löpe är ju ett enzym som kommer från kalvmage och används vid ystning). Nu finns det många vegetarianer som äter ost oavsett löpe, men det kan i alla fall vara en sak att tänka på. Löpe eller ej, så kände vi att det var lite överdrivet mycket ost i maten, vi hade hellre sett lite crème fraîche i röran till medelhavspaprikorna eller majonnäs till cole slawen, som enligt oss blir lite tunn med bara yoghurt i. Kanske hade en bönsallad varit god istället, till de ostiga burgarna? Kanske hade en kunnat skippa parmesanen till paprikorna?

Höjdpunkten på vår lilla matvecka var i alla fall den varma rödbets- och chèvresalladen med fikondressing. Helt fantastisk, och så smart att köra zucchinin i ugnen en kort liten stund, den blev så mycket godare!

Överlag så är Middagsfrids vegokasse en bra introduktion till vegetarisk mat för de som är nyfikna. Bra med baljväxter och rotsaker, lite fräscha grönsaker och blandat välkända med nya rätter. Maten känns lyxig, och för priset det kostar att beställa hem en kasse à 3 middagar, 645 kronor, så bör den väl göra det. Det blir helt enkelt lite som restaurang, fast hemma.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!