Rödbetor är så himla gott och snyggt, så vi tänkte att det borde gå att använda dem till annat än soppor och sallader – och det gjorde det ju. Här har vi fräst dem tillsammans med rödlök, saltat och pepprat ganska generöst och pressat citron ner i stekpannan. Vi serverade med pasta, chèvre och rostade pinjenötter och blev både mätta och nöjda.

Bland rotsakerna så tycker i alla fall jag att rödbetorna hör till de hårdaste, det tar ganska lång tid att få dem genomkokta. När jag väl kokar rödbetor så brukar jag koka rejält på en gång, så har man till en sallad senare i veckan också. Släng i rödbetorna med skal och allt i kastrullen. När de är genomkokta, kyl dem i kallt vatten och gnid av skalet med händerna eller skala med potatisskalare. Det tycker jag är enklast.

För att laga pastarätten med rödbetor, ta ett par förkokta rödbetor och skär i bitar, så stora som du vill ha dem. Dela en rödlök och skär i skivor. Fräs rödbetorna en stund i olja, salta och peppra ordentligt och tillsätt rödlöken på slutet tillsammans med citronjuice. Det är gott om löken inte blir helt mjuk. Servera med nykokt pasta, rostade pinjenötter och chèvreost. Strö över lite citronzest och ringla över lite olivolja över faten innan ni börjar äta.

Smaklig spis!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!