Hur många av er lyssnar på pod-radio då? Har ni några speciella poddar som ni kan tipsa oss om? En pod som vi vill tipsa er om är Kjell och klortanten, av många anledningar. En av dem är att Våra oköttsliga lustars Amanda medverkar i senaste avsnittet som ni hittar här. En annan anledning är att det är en sjukt bra pod! Kjell Eriksson och Stina Billinger med medarbetare gör nämligen en hållbarhetspod utan pekpinnar. Bara inspiration och intressanta diskussioner med olika gäster.

Så vad gör Amanda i programmet då? Som ni säkert kan räkna ut, så handlar det om mat. Julmat, närmare bestämt, och vilken julmat (och andra jultillbehör) som är bäst ur hållbarhetssynpunkt. Amanda tvingas dessutom välja mellan julskinka och julkalkon, men försökte (förgäves?) övertala studion att sojapaté är det godaste och bästa alternativet.

En väldigt viktig kriterie för julmat verkade dock vara att man skulle kunna ha ett äpple i den, så det har vi fixat! Kjell demonstrerar:

Sojapatén, som ni hittar här, går givetvis att göra med äpple:

Även bullarna och den senapsgriljerade tofun kan man ha äpple i, så det är fritt fram för Kjell och alla andra att frossa i vegetarisk julmat det här året!

Glöm nu inte att lyssna på podden – och lyssna inte bara på avsnittet där vi är med, dom andra är bra dom också!
Puss!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!