Alltså, vi vet inte om ni har hört, men igår vann vi Stora Matbloggspriset! Förra året var vi otroligt stolta över att ha blivit omnämnda i eftersnacket till matbloggspriset, och i tisdags ringde Christopher Anderton och sa att vi vunnit i år. Helt fantastiskt, vi är så oerhört glada. Vi bloggar ju eftersom vi tycker att det är så himla roligt, att experimentera med mat, att fota, att styla och att göra saker tillsammans. En fantastisk bonus är ju om man kan inspirera någon annan, på vägen. Det känns fortfarande lite surrealistiskt när någon säger att de faktiskt lagat en rätt som vi komponerat..

Dagens rätt är lite av en festrätt, så himla passande! En som vi känner är av den bestämda åsikten att frukt, och framför allt dadlar, är godis, men vi tycker att det passar väldigt bra i mat. Det blir ju bara extra festligt!

I den här rätten ingår, förutom frukt, en hel massa kryddor, som får fräsa ihop med valnötter och tomater. Låt er inte förskräckas av mängderna, det krävs för den äkta, marockanska smaken. Så äkta det nu blir i Sverige.

Couscous med frukt och ugnsbakad aubergine
4 personer
Fräs 2 tsk vardera av kanel, koriander och spiskummin tillsammans med 50 gram valnötter och 3 hackade tomater i lite olja i någon minut. Tillsätt 100 gram hackade dadlar, 75 gram hackade aprikoser och tre hackade plommon (eller annan frukt – ett äpple, kanske?) tillsammans med 1 deciliter grönsaksbuljong och någon matsked persilja. Låt det hela puttra en stund.

Under tiden, skiva två auberginer, pensla med olja och grilla i ugnen på 200 graders värme tills de blivit gyllene. Koka dessutom upp 3 dl vatten och slå över 3 dl couscous med lite olja och salt.

Lägg upp alltsammans på ett stort fat, strö över mynta och ringla över lite olivolja – och ät!

Är bara tvungen att dela den fantastiskt fina motiveringen vi fick till vårt pris, den värmde så:

”Lustigt nog har årets vinnare av Stora Matbloggspriset ett namn som bara i sig förtjänar ett pris. Här har vi en blogg som man vänder sig efter, som har DET! Snygg inramning med riktigt bra bilder, välbalanserade texter som briljerar i finurligt användande av det svenska språket – inte sällan med dialektala krumbukter i den lokala myllan. När vi har lust kan vi läsa om säsongsmat, närodlat och omtanke om miljön på ett befriande sätt och med den sublima humorn ständigt lurande bakom hörnet. Det gillar vi skarpt och för att vara helt ärliga, känner vi rent köttsliga lustar för Våra oköttsliga lustar.”

All kärlek!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!