Snart, snart kan vi berätta om ett spännande samarbete. Det rör vegetarisk mat, och ni hittar det (bland annat) på en blogg nära er. Men först vill vi dela med oss av ett roligt pannkaksrecept.

Okej, det kanske inte är själva receptet som är roligt, utan mer utförandet. Vi gjorde så att vi tog av årets frikostiga äppelskörd, skalade och kärnade ur och skar tunna äppelringar. Sedan smälte vi smör i en stekpanna, hällde ut lite pannkakssmet av den amerikanska sorten som pöser upp när den gräddas och lade i en äppelring mitt i pannkakan.

Stek på låg värme och passa noga, för smeten bränns lätt. När pannkakorna gräddats på båda sidor är äppelringen nästan osynlig, men den blir en väldigt trevlig överraskning när en äter.

Givetvis serverade vi med smör och sirap. Lönnsirap är såklart jättegott, men vanlig går också bra. Att pudra över lite kanel passar extra bra på just de här pannkakorna.

Här kommer receptet vi använde oss av:

Äppelpannkakor
blir ungefär 25 stycken, ganska små

2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 1/2 dl mjölk
1 ägg

2 äpplen i ringar

sirap och smör till servering

Blanda alla torra varor, och rör sedan ner ägget och mjölken. Grädda på låg värme då pannkakorna lätt bränns.

Vi hörs snart igen!

 

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!