Snart, snart kan vi berätta om ett spännande samarbete. Det rör vegetarisk mat, och ni hittar det (bland annat) på en blogg nära er. Men först vill vi dela med oss av ett roligt pannkaksrecept.
Okej, det kanske inte är själva receptet som är roligt, utan mer utförandet. Vi gjorde så att vi tog av årets frikostiga äppelskörd, skalade och kärnade ur och skar tunna äppelringar. Sedan smälte vi smör i en stekpanna, hällde ut lite pannkakssmet av den amerikanska sorten som pöser upp när den gräddas och lade i en äppelring mitt i pannkakan.
Stek på låg värme och passa noga, för smeten bränns lätt. När pannkakorna gräddats på båda sidor är äppelringen nästan osynlig, men den blir en väldigt trevlig överraskning när en äter.
Givetvis serverade vi med smör och sirap. Lönnsirap är såklart jättegott, men vanlig går också bra. Att pudra över lite kanel passar extra bra på just de här pannkakorna.
Här kommer receptet vi använde oss av:
Äppelpannkakor
blir ungefär 25 stycken, ganska små
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk socker
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 äpplen i ringar
sirap och smör till servering
Blanda alla torra varor, och rör sedan ner ägget och mjölken. Grädda på låg värme då pannkakorna lätt bränns.
Vi hörs snart igen!
De både låter och ser otroligt godlockande ut! Underbar bild med den droppande sirapen!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen
Men nu kom jag helt av mig i äppelpannkakorna – jag skulle ju gratulera till vinsten i Matbloggspriset! En (eller snarare två) värdig(a) vinnare! Stort grattis!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinka i mitt Kitchen
Grattis till välförtjänt vinst. Otroligt fin blogg.
Tack så jättemycket! Vi är superglada!
Tack! 🙂