Okej, känner ni er lite sötsugna? Fast det bara är torsdag?

Vi har lösningen. Som vanligt. Och givetvis bjuder vi på den.

De här små delikata bollarna är gjorda av dadlar, nötter och kakao och smaksatta med apelsin och mint. Helt underbart goda, och eftersom dadlar är frukt så är detta bara något nyttigt att inmundiga efter maten. Eller på eftermiddagen. Eller till frukost.

Kärna ur ungefär 30 dadlar och mixa dem i en matberedare. Tillsätt 1/2 dl kakao och mixa lite till. Smaksätt med rivet apelsinskal och mintolja och blanda till sist i ungefär 1 1/2 dl grovt hackade valnötter. Man kan justera konsistensen med honung om man vill ha den kladdigare, eller lite mer kakao om man vill ha den torrare. Smeten ska dock vara ganska kladdig. Gör bollar lite snabbt, rulla i kakao och förvara i kyl.

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!