Ja, alla säger det, men det är ju sant också: det är sjukt vad tiden går fort! Idag är det redan andra advent och det är inte alls långt kvar till julafton! Har svårt att hänga med och att hinna med. Idag ska vi därför ägna oss åt den tid som flytt. Inte via madeleinekakor, men väl med basilikaglass och jordgubbskompott!

För er som inte smakat på basilkaglass så kan jag meddela att det är helt ljuvligt gott. Speciellt med jordgubbskompott till. Det blir liksom en helt annan basilikasmak än den som är i tomatsåsen, till exempel.

Vi har dessutom gjort det extremt lätt för oss den här gången, och helt sonika mixat ett paket tofuline vaniljglass med en kruka basilika. När man mixtrar med glass på det här sättet så märker man hur mycket luft som är invispad i köpt glass. Jag lade nämligen tillbaka glassen i originalkartongen för omfrysning när jag mixat färdigt, men den blev inte alls lika full som den var från början…

Receptet är alltså busenkelt: För 4-6 personer (beroende på hur mycket glass man äter) så tar man ett paket halvtinad vaniljglass à 0,75 liter och mixar med en kruka finhackad basilika. Ställ in i frysen igen så glassen återfår fast konsistens.

Gör en jordgubbskompott av jordgubbar (frysta går jättebra), lite vatten och lite socker som får koka en stund. Red av med lite potatismjöl utrört i vatten. Man kan ju också ta helt vanlig, färdig jordgubbssylt, såklart.

Färdigt!

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!