Nu var det längesedan vi delade med oss av något gott här på bloggen! Hoppas vi kan gottgöra er med en äppelpannkaka och en inbjudan till en utställning där vi medverkar. Utställningen heter Smakfullt och hänger på Designgalleriet från och med onsdag nästa vecka. Vill ni ha en inbjudan till vernissagen på onsdag den 31 oktober så kan ni maila oss: okottslig@gmail.com.

Äppelpannkakan, nu då. Som ni hör på namnet så skulle det bli som en ugnspannkaka med äpplen i, fast lite lyxigare. Eftersom äpplen är så vansinnigt gott, så hade jag i massor, och det hela slutade som en slags pudding – sjukt gott!

För att spara på disken, och för att det är snyggt, så gräddade vi pannkakan i gjutjärnspannan. Först stekte vi äpplena i mycket smör, farinsocker och kanel så de blev mjuka och lite karamelliserade. Sen hällde vi över en pannkakssmet och ställde in det hela i ugnen.

Det går givetvis bra att servera med lättvispad grädde eller glass.

Äppelpannkaka
4-6 personer

4-5 äpplen
50 g smör
1 dl farinsocker
kanel efter smak

3 ägg
3 dl mjöl
6 dl mjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Smält smöret i en stor gjutjärnspanna med hög kant. Tillsätt äpplen, socker och kanel, och låt steka tills äpplena börjar bli lite mjuka. Vispa ihop pannkakssmeten och häll över äpplena. Strö över flagad mandel och ytterligare lite farinsocker. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pannkakan stelnat.
Servera med lättvispad grädde.

Hoppas vi ses på onsdag!
Eveline och Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!