Vi kikade in på fantastiska Marits blogg, där hon skrev om svårigheten med en köttfri måndag när man redan är vegetarian och således köttfri veckans alla dagar. Marit och hennes kompis Elin kläckte då idén om en slags uppgraderad version, en köttfri måndag 2.0. Vi hakade såklart på och föreslog, för allitterationens skull, vegan wednesday. Som ni kanske förstår handlar det om att äta veganskt en dag i veckan, och det kan man ju göra vare sig man är köttis eller veggis!

Så, imorgon är det dags: vår första veganska onsdag! Häng på!

För motivationens skull bjuder vi på ett smaskigt lunchrecept att börja med!Kantarellrisotto

4-6 portioner, beroende på om man vill ha den som ensamrätt eller inte

250 gram färska kantareller
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
margarin
1 liter grönsaksbuljong
4 dl arborioris
salt och peppar
timjan
1,5-2 dl sojagrädde

Hacka lök och vitlök, rensa och dela svampen. Fräs allt i generöst med margarin. Lägg i riset på slutet och låt fräsa med en stund. Sänk värmen och späd med grönsaksbuljong lite i taget, rör ofta. Fortsätt späda och låt puttra tills riset är nästintill genomkokt, en liten kärna skall finnas kvar och risotton skall vara krämig. Smaka av med salt, peppar, timjan (gärna färsk) och sojagrädde.

Allt gott!
/Amanda och Eveline

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!