Päronträden i vår trädgård ger visserligen mycket frukt, men päronen är ofta fläckiga och ser ganska tråkiga ut. Inte så roliga att lägga i en fruktskål, men då är det här receptet perfekt! Man skalar päronen och kokar dem mjuka i en sockerlag kryddad med ingefära och vanilj. Sedan serverar man päronen ljumna med vaniljglass och hemkokt choklad- eller kolasås. Galet gott!

Ingefärsinkokta päron

4 dl socker
6 dl vatten
cirka 5 cm färsk ingefära
1/2 vaniljstång
6 nejlikor

Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skala ingefäran och dela i bitar. Koka upp lagen och rör tills sockret löst sig, och sjud skalade päron i lagen i cirka 30-40 minuter eller tills de är mjuka (hur länge beror på päronsort).

Det går utmärkt att återanvända lagen och koka fler päron i den. Funkar också bra att frysa, bara att värma på när man ska äta!

En snabb och god chokladsås gör du på 1 dl kakao av god kvalitet, 1 dl socker och knappt 1 dl vatten som får koka upp under omrörning.

/Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!