Det här inlägget kommer att handla om flarn. Vi funderade en stund på om det verkligen stavades just flarn, men flan utan r såg ju inte klokt ut, så nu blev det såhär.

En regnig dag när vi var extra lata och sötsugna gjorde vi de här superenkla flarnen med säsongens fallfrukt, nämligen päron och äpple. Vidare behöver man smördegsplattor (som extremt sällan innehåller just smör, och därför är veganvänliga!), lite blandade söta saker (typ sirap, socker och/eller honung), kanske lite nötter eller kokos och lite goda kryddor som passar med frukten man valt.

Kavla ut smördegsplattan något och picka den med en gaffel i mitten. Skiva frukten tunt och lägg på. Till flarnet med äpple hade vi socker, sirap, kanel, kardemumma och lite kokos. Till päronflarnet tog vi honung, lite sirap, ingefära och hackad mandel. Grädda på cirka 225 grader tills härligheten fått fin färg.

Behöver vi säga att det är gott med glass till?

Trevlig helg! /
Amanda och Eveline

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!