Okej, det blir mycket sötsaker här på bloggen nu, men snart kommer det lite rejäl mat, vi lovar! Det är ju bara det att det finns så mycket att sylta, safta och koka in nu, och när hösten smyger sig på är det inte lite gott med en kopp te – och varför inte en squashkaka?

Den här kakan gjorde jag åt Ann-Sofie. Hennes squashar skulle ingå i en matkasse, och hon ville ha några roliga recept att skicka med. Hemma hos Eveline gjorde jag den igen, men då i vegansk tappning. Då blev den mer som en kladdkaka, inte så hög och fluffig. Det löste vi genom att göra flera kakor, mer glasyr och sedan lägga de på varandra, givetvis med glasyr emellan. Ni kan prova själva, eftersom receptet kommer här, precis under bilden!Vegansk squashkaka

till en springform behövs:
3 dl squash i små tärningar
100 g margarin
2 dl socker
3/4 dl sojagrädde
2,5 dl mjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao

Lägg squashen och margarinet i en kastrull och låt margarinet smälta på låg värme. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt margarinet och grädden. Rör till en jämn smet, häll i smord springform och grädda på 175 grader i cirka 20 minuter.

Glasyr
50 g choklad
1/2 dl sojagrädde
100 g soft spread (vegansk philadelphia-ost)
2 dl florsocker
1 tsk vanlijsocker

Koka upp grädden och låt chokladen smälta i den. Låt svalna något. Blanda mjukosten med florsocker och vaniljsocker. Vispa ihop chokladgrädden med osten och bred sedan över den avsvalnade kakan.

Allt klart för helgen!

Förresten; ni har väl inte missat att allas vår UnderbaraClara har bytt adress? Det finns tyvärr ingen hänvisning från den gamla adressen, så gå direkt till den nya: www.underbaraclaras.com .

puss på er!
/Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!