När jag var ute i skärgården hittade jag vad som måste varit säsongens sista blåbär.
Pajsuget satte in nästan omedelbart.


Eftersom jag befann mig långt ifrån civilisationen, utan tillgång till rinnande vatten eller diskmaskin, så ville jag minimera efterarbetet i största möjliga utsträckning.
Jag gjorde en latmanspaj. Eller latkvinnspaj menar jag.
Latpersonspaj?
Hur som helst. Du tar en ugnsfast form, häller i blåbär (eller hallon, körsbär, äpple, whatever) och över det ett lager havregryn och socker (några deciliter av varje) som du strösslar ut lite nonchalant. Sen hyvlar du kylskåpskallt margarin över hela härligheten. Jag använder mjölkfritt förstås. Se till att margarinet täcker hela pajen annars blir den torr och smulig. Bläk!
In i ugnen på ca 200 grader i kanske 20 min. Servera med glass. Ät.


Frågor på det?

/Eveline

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!