Små pajer i formar gjorda för bakelser. Söta och välsmakande. Att exempelvis baka på blåbär. Det var intentionen med hela inlägget. Pajer som man visst kan ge till små barn.

Det skulle bli paj av alla sommarens frukter och bär, och vart börjar jakten om inte i mammas och pappas trädgård? Experimentlustan var på topp, och pappa tipsade om häggmispelns välsmakande bär. Häcken formligen dignade av dem, och jo, de var faktiskt goda. Som en blandning av äpplen och körsbär, ungefär. Konstigt att jag aldrig sett något gjort på häggmispelbär förut. Men jag googlade lite snabbt på ”häggmispelbär äta” och fick många resultat på hur välsmakande bären var.
Sagt och gjort. Bären åkte i pajerna, och söta blev de – tycker ni inte? När vår något minderåriga modell skulle handskas med pajerna begagnade jag mig emellertid återigen utav ovan nämnda söktjänst. Denna gången matades ”häggmispelbär giftiga” in, och jag fick resultat därefter. Giftinformationscentralen menar dock att bär sällan ger några allvarligare symptom, men Sigge fick låtsasäta, som vanligt.

Så, kära ni, låt detta bli en läxa: som man googlar får man svar. Stoppa hellre blåbär i pajen. Eller hallon. Eller både och. Gör en söt mördeg och blanda bären med lite socker och aningens potatismjöl. Grädda tills pajen är gyllenbrun och bjud en kär vän på fika!

Ta hand om er!
/Amanda

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!