Louise Odier-rosorna stod i full blom och trädgårdens ägarinna var bortrest. Vi tyckte det var synd att de underbart doftande rosorna skulle blomma ut utan att någon märkte det, så vi konserverade dem i form av rosengelé. Att ge sig ut och skörda råvarorna kändes minst sagt lyxigt. Då vi rensade rosorna spred sig en ljuvlig doft i köket, till och med resterna luktade gott!

Vi samlade ihop 130 gram rosenblad, så mycket som receptet kräver. Det är en hel del, ska jag säga! När vi först kokade bladen i vattnet försvann färgen och det hela såg ut som ganska tråkig äppeljuice. Något besvikna övervägde vi någon slags infärgning av gelén, men när vi sedan tillsatte citronjuicen blev den vackert rosaskimrande, precis som vi ville ha den!

Vi föreslår att man äter rosengelén på skorpor eller nybakta scones, på finaste porslinet. Jag själv, som tidigare var något skeptisk mot rossmak på mat, har numer konverterat. Det smakar inte tvål, det smakar helt underbart!

Rosengelén blir vårt bidrag till juli månads sötsak, där temat är rosa. Utmaningen hittar du på bloggen Söta Saker (som vi rekommenderar ett besök på även om du inte tänkt baka något rosa!).


Vill ni se våra andra bidrag till Månadens Sötsak? Kolla då här och här!

puss!
/Amanda och Eveline

Pin It on Pinterest

Dela!

Dela detta recept med någon du tycker borde testa det!